Dè patisserie waar u terecht kunt voor al uw overheerlijke taart in de gemeente Barneveld. Maar laten we eerst kennismaken. Mijn naam is Marjolijn en sinds de zomer ben ik de trotse onderneemster achter Patisserie Puur & Passie. Een prachtig bedrijf, maar er is een lange weg aan vooraf gegaan.

Dierenarts

Mijn carrière startte met een studie diergeneeskunde. Na jaren hard studeren, stage lopen en coschappen ben ik in 2011 afgestudeerd als dierenarts en heb ik mijn diploma in ontvangst mogen nemen. Natuurlijk ging ik net als iedereen aan het werk. Voor verschillende projecten bezocht ik bedrijven met kalveren, kuikens of varkens. Lekker buiten, vrijheid, de boer op: wat wil je nog meer…?

Diploma uitreiking diergeneeskunde

Carrièreswitch

Maar na een aantal jaren kroop het bloed toch waar het niet gaan kon. Ik heb het altijd leuk gevonden om te bakken; van een ‘gewone’ cake tot het uitproberen van nieuwe recepten. Maar steeds vanuit mijn visie om pure ingrediënten te gebruiken en geen pakjes of zakjes.

En toen ging ik een cursus professioneel taart decoreren volgen… Ik begon met niets, maar aan het einde van de cursus had ik niet alleen het diploma op zak, maar ook een ondernemingsplan geschreven en ideeën over het volgen van een opleiding. Het werd tijd om mijn hart te volgen en me om te scholen tot patissier. Wat volgende waren lange dagen in de bakkerij en dagelijks op en neer pendelen tussen Barneveld en Zaandam om me de fijne kneepjes van het patisserievak eigen te maken.

Opleiding patisserie

Patissier

Nadat ik was afgestudeerd als patissier ben ik gestart met Patisserie Puur & Passie. Puur, omdat de producten gemaakt worden met hoge kwaliteit ingrediënten. Zoals roomboter, verse Barneveldse eieren en chocolade. En puur, omdat alle producten zelf op ambachtelijke wijze bereid worden. En het speciale ingrediënt is natuurlijk Passie; mijn ingrediënt. Door de producten met passie te maken, geven we mensen een moment van genieten. En dan nog het liefst genieten met elkaar; dan is het doel bereikt! Dus heeft u iets te vieren? Of gewoon zin in een taartje? Patisserie Puur & Passie is dè expert op het gebied van taart waar u terecht kunt voor al uw overheerlijke taart in de gemeente Barneveld. Zoals het Sinterklaastaartje. Nog snel bestellen? Ga naar de website en vier Sinterklaasavond dit jaar met een goed gevulde zak van Sinterklaas.

Sinterklaastaart
Het Sinterklaastaartje: een luchtig moscovisch biscuit, gevuld met creme Suisse en huisgemaakte frambozencompote of gezouten karamel. Omhuld met een heerlijke laag marsepein en gevuld met guimauves, frambozen marshmallows.