Bij Patisserie Puur & Passie worden alle producten op ambachtelijke wijze bereid. Heerlijke huisgemaakte advocaat met Barneveldse eieren, een zachte cremeux of luchtig biscuit… Juist omdat er gewerkt wordt met pure ingrediënten is het mogelijk om bij een aantal producten rekening te houden met allergenen en dieetwensen.

Op dit moment hebben wij een aantal producten in de volgende categorieën.

Glutenvrij

Gluten zjin een mengsel van eiwitten, die van nature voorkomen in sommige granen. Gluten zorgen voor binding en samenhang van het deeg en zijn lastig te vervangen door andere ingrediënten. Gelukkig zijn er in het assortiment een aantal producten waar geen bloem of granen in gebruikt worden, waardoor ze geschikt zijn voor een glutenvrij dieet. Je vindt onze glutenvrije producten in het assortiment onder het filter “allergieën”.

Halal

Bij het maken van bijvoorbeeld een anglaise of crème suisse is het nodig om gelatine toe te voegen. In een deel van onze producten is gekozen voor 100% Halal rundergelatine, zodat deze producten ook geschikt zijn voor moslims. Daarnaast is gelet op de toevoeging van E120, E471 en E482. Je vindt onze Halal producten in het assortiment onder het filter “allergieën”.

Koemelkvrij, inclusief lactosevrij

Voor de producten die vrij zijn van koemelk wordt een plantaardig alternatief gebruikt, zoals sojamelk of sojaslagroom. Daarom zijn deze producten niet alleen geschikt voor mensen met een lactose intolerantie, maar ook voor mensen met een allergie tegen melkeiwitten.
Je vindt onze melkvrije producten in het assortiment onder het filter “allergieën”.

Notenvrij

Onder het allergeen noten vallen: amandelen, hazelnoten, walnoten, cashewnoten, pecannoten, paranoten, pistachenoten en macademianoten. Je vindt onze notenvrije producten in het assortiment onder het filter “allergieën”.

Pindavrij

Alle producten van Patisserie Puur & Passie zijn vrij van pinda’s.

Veganistisch

Een aantal producten zijn vrij van dierlijke producten. Je vindt onze veganistische producten in het assortiment onder het filter “allergieën”.

Extra informatie

In de productieruimte van Patisserie Puur & Passie wordt gewerkt met de volgende allergenen:

Ei, glutenbevattende granen, lupine, melk (inclusief lactose), mosterd, noten (amandelen, hazelnoten, walnoten, cashewnoten, pecannoten, paranoten, pistachenoten en macadamianoten), pinda, selderij, sesamzaad, soja, sulfiet en vis.

Natuurlijk wordt er schoon en zorgvuldig gewerkt, maar de aanwezigheid van de betreffende allergenen in de producten is hierdoor niet uit te sluiten. Je bepaalt dus zelf of een product past binnen jouw dieet.